Placinta de cartofi

de katty in Retete Delikat, 2 Iul 2018 | 1827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 100 gr bacon
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 gr amestec de branza (telemea de vaca si mozzarella) rasa
  • condimente pentru cartofi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 250 gr ciuperci
  • rosii cherry
  • rozmarin
  • 1 lingura ulei+pentru uns forma
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de cartofi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii acopere si putina sare pentru 10 minute, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin. Taiem baconul cubulete.

In uleiul incins punem baconul si il lasam pana incepe sa se rumeneasca. Adaugam ceapa, apoi, cand s-a inmuiat, adaugam usturoiul. Dam jos si lasam sa se raceasca.

Intr-un vas amestecam cartofii pe care ii sfaramam usor cu o furculita, pastrand si bucati mai mari, amestecul de ceapa, usturoi si bacon, oul batut bine cu o furculita, 70 gr branza, condimente pentru cartofi, piper si daca mai este nevoie, sare. Ungem un vas cu ulei si punem compozitia. Presaram deasupra restul de branza si putin condiment pentru cartofi.

Dam forma la cuptor.

Spalam rosiile si ciupercile, le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Presaram sare si piper. Pe ciuperci presaram putin rozmarin. Dam tava la cuptor. Servim placinta cu rosii si ciuperci coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor